Elektronikskrot

Säker återvinning av elektronikskrot

Till vår anläggning på Svartögatan i Malmö kommer kasserad elektronik från flera olika håll. Med specialutbildad personal och moderna maskiner kan vi hantera elektronikskrotet på bästa sätt.

KS Recycling samlar in, bearbetar och förädlar förbrukade varor som exempelvis datorer, mobiltelefoner, monitorer, TV- apparater, hårtorkar och brödrostar, vitvaror, mikrovågsugnar och kopiatorer. Produkterna demonteras och bearbetas på vår anläggning på Bjurögatan.

Nästan 98 procent av det vi får in kan återvinnas på ett eller annat sätt. För att ligga på den höga siffran krävs både nya maskiner och välutbildad personal, något som vi är stolta över att ha. Vårt mål är att öka mängden återvinningsbart material och minimera miljöpåverkan genom deponi. Det gör vi genom att hitta nya kanaler och användningsområden för materialet som bearbetats och förädlats samt genom att utveckla ny teknik för bättre resursanvändning.

Med hjälp av teknisk utrustning kan vi separera ert material på bästa sätt. Men maskiner kan inte lösa allt, särskilt inte när udda saker med farliga ämnen dyker upp. Kvicksilver och asbest är exempel på sådana ämnen, som våra medarbetare snabbt upptäcker och specialbehandlar. All personal är utbildad i 12 steg, vilket garanterar ett säkert arbete. Årligen kan vi hantera 30 000 ton.